Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mládek a Sobotka navštíví Moldavskou republiku

Jan Mládek /ČSSD/ ministr průmyslu a obchodu
Jan Mládek /ČSSD/ ministr průmyslu a obchodu
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Za týden navštíví Sobotka Moldavskou republiku, oficiální návštěvy se bude účastnit také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Oznámil to dnes úřad vlády v tiskové zprávě.

V rámci tématu hospodářské spolupráce by Sobotka měl s moldavskými politiky debatovat o příležitostech českých firem v Moldavsku. Rozhovory by se měly týkat i vnitropolitického vývoje v Moldavsku a nutnosti důsledného zavádění reforem v boji s korupcí. Hovořit se bude i o možnostech řešení situace Podněstří, což je ruskými separatisty ovládaný region v Moldavsku.

"Dále budou hovořit o otázkách spolupráce na mezinárodní úrovni včetně spolupráce Moldavské republiky s Evropskou unií v rámci politiky Východního partnerství. Pozornost bude věnována také aktuálnímu vývoji v regionu jihovýchodní Evropy," stojí v tiskové zprávě.

Návštěva byla plánována už ve dvou termínech v roce 2015, ale vždy musela být odložena kvůli nestabilní vnitropolitické situaci a změnám v moldavském kabinetu. Jako poslední předseda vlády byl v Moldavsku v roce 2009 tehdy odstupující Mirek Topolánek (ODS), moldavský premiér navštívil Prahu naposledy o dva roky později, kdy Vlada Filata přivítal Petr Nečas (ODS).

Témata:  Bohuslav Sobotka Jan Mládek Moldávie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy