Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nemocný chlap choré mysli se povaluje v úřadě hlavy státu, udeřil Kalousek

Miroslav Kalousek /TOP 09/ v OVM
Miroslav Kalousek /TOP 09/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Ústí nad Labem - Prezident Miloš Zeman se na návštěvě Ústeckého kraje opakovaně vyjadřoval k problematice nezaměstnanosti a sociálním dávkám. Podle něj mohou všichni, kdo chtějí, pracovat. Poukazuje přitom na nízkou nezaměstnanost v Česku. Na jeho slova ostře zareagoval šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Prezident při zahájení své šesté návštěvy Ústeckého kraje na setkání se zastupiteli například řekl, že v podstatě každý, kdo chce, může dnes pracovat.

„Lidé v těchto ubytovnách, kteří se někdy, promiňte mi ta slova, povalují celý den a dávají špatný příklad i svým dětem, protože ty pak absentují ve školní docházce, ti by měli zvednout zadek a jít pracovat," řekl Zeman. Dodal, že by to nikdy neřekl, pokud by byla vysoká nezaměstnanost.

A podobně se vyjádřil i dnes. „Situace, kdy je v celém Ústeckém kraji velmi nízká nezaměstnanost, mohou všichni sehnat práci. Pro ty, kdo se chtějí povalovat a brát sociální dávky, je jediná možnost řešení. Sebrat jim sociální dávky. Když se zdravý chlap povaluje na gauči, je v této zemi něco v nepořádku,” cituje Zemana server Seznam Zprávy.

Svými slovy nahrál na smeč „V této otázce lze s Milošem Zemanem obecně souhlasit. Je to ale mnohem menší nepořádek, než když se nemocný chlap choré mysli povaluje v úřadě hlavy státu. Pro případ zásadních rozhodnutí v kritických situacích je to pro každého z nás mnohem větší riziko,“ rýpnul si do Zemana Kalousek.

Témata:  Miroslav Kalousek Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy