Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Protikorupční fond vyhrál nad Rittigem

Ivo Rittig
Ivo Rittig
Foto: Twitter

Praha - Vrchní soud v Praze dnes potvrdil verdikt, podle kterého Nadační fond proti korupci nemusí odstranit z webu tiskové zprávy spojující lobbistu Ivo Rittiga s kauzou předražených jízdenek Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP).

Rittig se v žalobě domáhal odstranění informací z webu protikorupčního fondu, který začátkem prosince 2011 zveřejnil tiskovou zprávu s tvrzením, že "za kauzou předražené jízdenky Dopravního podniku hlavního města Prahy stojí lobbista Rittig". Podnikatel tvrdí, že tato a další tvrzení jsou nepravdivá a mohou jej poškodit v osobních i obchodních vztazích.

Podle předsedkyně odvolacího senátu Mileny Opatrné soud prvního stupně dostatečně odůvodnil, z jakých důkazů a svědeckých výpovědí vycházel. "Vysvětlil, kterým svědkům uvěřil, kterým ne a k jakým závěrům na základě jejich výpovědí došel," uvedla Opatrná.

Rittig čelí v případu dopravního podniku obžalobě z praní špinavých peněz. Figuruje i v případu údajného vyvedení 20 milionů korun z firmy Oleo Chemical, obžalován je také v případu údajného vynášení informací z Bezpečnostní informační služby. 

Témata:  Ivo Rittig Nadační fond proti korupci soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy