Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poničená trať v centru Prahy by mohla být zprovozněna dnes večer

Praha, hlavní nádraží
Praha, hlavní nádraží
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Trať u hlavního nádraží v Praze, kterou minulý pátek poškodilo vykolejení vlaku, by mohla být zprovozněna již dnes večer. Podle Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) byla příčinou nehody patrně závada na výhybce.

V současnosti je železniční spojení mezi hlavním a vršovickým nádražím možné pouze po dvou ze čtyř kolejí.

Na opravě poškozené trati pracují zaměstnanci SŽDC. Ti museli mimo jiné vyměnit poničenou část výhybky, takzvanou srdcovku, za novou. Oprava má být hotová dnes kolem 17:00. "Po skončení těch prací by tam mohl být již obnoven provoz," sdělil mluvčí SŽDC Pavel Tesař.

Osobní vlak bez cestujících vykolejil v centru Prahy v pátek 27. května. Vlak byl naštěstí prázdný. Drážní inspekce vyčíslila škodu na vlaku na 430 tisíc korun a na trati na 450 tisíc korun.

Témata:  nehody vlaků hlavní nádraží železnice

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

19. května 2024 19:03

Pellegrini připustil, že na kulatý stůl politických stran nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy