Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prodloužený víkend na silnicích byl tragický, zemřelo šest lidí, 30 těžce zraněných

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Prodloužený víkend byl na českých silnicích tragický, zahynulo už šest lidí. Počet těžce zraněných je letos 30, kdežto loni jich bylo za dobu od 5. do 9. července jen 22.

Jednou z nejtragičtějších havárií tohoto víkendu byla sobotní nehoda na Brněnsku, při níž zemřela jedna žena a devět dalších lidí se zranilo.

Dnes se dosud staly dvě smrtelné havárie, obě v Olomouckém kraji. Při nehodě osobního automobilu na Šumpersku zahynul čtyřiatřicetiletý řidič. Druhou dnešní obětí je dvaapadesátiletý muž, kterého srazil osobní automobil na D46.

Letos připadly červencové sváteční dny na čtvrtek a pátek, takže prodloužený víkend trval čtyři dny. Loni připadly 5. a 6. červenec na středu a čtvrtek, takže si někteří lidé brali v pátek volno a protáhli si víkend na pět dní. Počet obětí nehod již ale letos za období od čtvrtka 5. července do neděle 8. července dosáhl stejné výše jako loni za dobu od středy 5. července do neděle 9. července.

Témata:  dopravní nehody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy