Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novým místopředsedou Sněmovny byl zvolen Hanzel

Nově zvolení poslanci
Nově zvolení poslanci
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Novým místopředsedou Sněmovny dnes poslanci zvolili Tomáše Hanzela (ČSSD). Nahradil stranického kolegu a šéfa Jana Hamáčka.

Hanzel (42) neměl v dnešní tajné volbě místopředsedy dolní komory protikandidáta.

Hanzela volilo 100 poslanců ze 174 hlasujících. Ke zvolení bylo nutných 88 hlasů. Výsledky oznámila místopředsedkyně volební komise Monika Jarošová (SPD).

"Nejsem němý, nevychovaly mě srny," uvedl Hanzel, když se představoval poslancům. Narážel tím na skutečnost, že v dolní komoře do dneška ani jednou nepromluvil. Hanzel také řekl, že udělá vše pro to, aby Sněmovnu důstojně reprezentoval. Chtěl by do ní přenést své zkušenosti z komunální politiky.

Hanzel byl řadu let primátorem Karviné. Začátkem letošního roku ho nahradil Jan Wolf (ČSSD). Hanzel funkci opustil kvůli tomu, že se stal poslancem.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy