Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mládě gorily nížinně je kluk. ZOO Praha žádá veřejnost o návrhy na jméno

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: ZOO Praha

Praha - Mládě gorily nížinné, které se koncem dubna nečekaně narodilo v pražské zoo, je sameček. Od pondělí může veřejnost zasílat návrhy na jméno.

Křtiny se uskuteční v neděli 19. června. Ošetřovatelé dosud pohlaví potomka samice Shindy a samce Richarda jen tušili. "Předpoklad chovatelů potvrdil oficiální výsledek analýzy DNA pohlaví gorilího mláděte," uvedla dnes mluvčí ZOO Jana Myslivečková.

Mládě přišlo na svět v pražské zoo 23. dubna. Ošetřovatelé přitom netušili, že samice Shinda čeká potomka.

Shinda se ke svému mláděti chová nadmíru láskyplně, ale zároveň ho nijak nešetří. Už dva dny po narození ho začala vozit na zádech, což gorilí matky dělají obvykle mnohem později.

Problém s mládětem nemají ani ostatní nájemníci Pavilonu goril. "Celá rodina se s novým přírůstkem naprosto bez problémů sžila a mládě dělá všem v zoo radost. Dokonce se již ve dvou týdnech života podívalo i ven, kde ho od té doby můžete za pěkných slunečných dnů pravidelně zastihnout," informovala před časem ZOO na svém webu.

Témata:  Zoo Praha opice

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy