Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva řidiči se navzájem obviňovali. Policie z videa zjistila, že vinni jsou oba

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Trutnov - Na televizi Nova se obrátil řidič autobusu, kterého v obci Pilníkov na Trutnovsku nebezpečně předjížděl a vybržďoval řidič stříbrné oktávie. Dokládá to záznamy z kamery umístěné v kabině. Profesionální řidič tvrdí, že za 18 let praxe se s takovým jednáním ještě nesetkal. Jenže na policii si stěžoval řidič škodovky a tvrdí, že všechno bylo přesně naopak.

Autobus se krátce před Pilníkovem vyhýbá dvěma chodkyním, v ten okamžik ho ale předjíždí i osobní auto a rozbuška konfliktu je na světě. Řidič oktávie vše považuje za naschvál a autobus vybržďuje. "Kličkoval, jel z pruhu do pruhu, prudce brzdil," popsal řidič autobusu Jiří Doležal.

Že to byla velmi riskantní jízda, je patrné na první pohled. "Tady v tom okamžiku je to ten nejnebezpečnější manévr, kdy nejenže ho předjíždí a zároveň zpomalí, ale dokonce úplně zastaví," uvedl Petr Dušek z dopravní policie Královéhradeckého kraje.

Následuje opakované troubení a vzájemné předjíždění. Na policii ale po chvíli volá řidič Škody s tím, že mu autobus urazil zrcátko. "Je to nesmysl, na autobusu ani cyklopřívěsu není ani škrábnutí," ohradil se Doležal.

To ale podle policie není pravda, přívěs za autobusem při předjíždění poškodil zpětné zrcátko. Řidič se odvolává na video z autobusu. Jenže záznam není úplný, několik desítek sekund na něm chybí. Policisté ale mají k dispozici i další záběry, dodal jim je řidič oktávie, který si vše na kameru nahrával také.

Takže policisté obě videa řidičů spojili v jedno a přišli na to, že máslo na hlavě mají oba. "Je to přestupek od obou dvou řidičů," potvrdila policejní mluvčí Ivana Ježková.

Takové chování českých řidičů je ale poměrně časté. Dokládají to záběry z dalších podobných, velmi nebezpečných situací, kdy si řidič myslí, že jen on je na silnici v právu. Například z Hořic, dálnice D1, Jablonce nad Nisou nebo dálnice D5.

Témata:  dopravní nehody řidiči Autobusy

Aktuálně se děje

9:48

Netanjahu odmítl tvrzení mezinárodních organizací, že v Pásmu Gazy hrozí hladomor

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu ve středu během jednání se šéfy diplomacie Británie a Německa odmítl tvrzení mezinárodních organizací, že ve válkou zmítaném Pásmu Gazy hrozí hladomor. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy