Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dopravní chaos: Kvůli rozkopaným silnicím policie nabádá řidiče, aby vjížděli do zákazu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Zábřeb - Zábřeh na Šumpersku je asi jedinou obcí v Česku, kde městská policie vyzývá řidiče, aby porušovali zákony. Vládne tu totiž naprostý dopravní chaos. Ulice jsou rozkopané, všude zákazy vjezdu a město místo toho, aby situaci nějak řešilo a třeba značky odstranilo, nabádá prostřednictvím místních strážníků řidiče, aby zákazy nerespektovali a cestu si zkrátili třeba polní cestou kolem dětského hřiště.

Zábřeh na Moravě - noční můra všech řidičů. Zejména pokud potřebujete objet Sušilovu a Sokolskou ulici. Reportérka, která si jízdu městem zkusila, už byla ze zákazů zoufalá, a tak zavolala městské policii, jestli pro podobné situace nemají nějaké řešení.

"Je to právě rozkopané, takže to je taková divočina. Pokud chcete do toho zákazu vjet, já vám to zakazovat nebudu. Já su teď mimo, takže nic nevidím," ozvalo se na lince městské policie.

Stejnou zkušenost mají i další řidiči, kterým strážníci radí, aby nerespektovali zákazové značky. Město o problému ví - soudě podle konverzace se starostou, kterou zaslal divák televize Nova. "Městská policie by určitě neměla nabádat nikoho k nedodržování dopravního značení. Děkuji Vám za podnět, sjednám nápravu," napsal divákovi na dotaz.

Město ale řešení zatím podle všeho nenašlo. Lidé bydlící třeba na sídlišti Krumpach nemají v podstatě jinou šanci, než si cestu zkracovat přes pole, podle místních by jinak museli jezdit asi 10kilometrovou objížďkou.

Projíždějí ale přes soukromý pozemek a hlavně kolem dětského hřiště, což může být velmi nebezpečné. Co na problém říkají dopravní policisté, jsme se nedozvěděli. Místní sice chápou, že se cesty opravit musí, na druhou stranu by jim ulehčilo život trochu promyšlenější značení.

Témata:  řidiči Policie ČR silnice

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy