reklama

"Hudební produkce pokračuje," řekla dnes policejní mluvčí kraje Alena Bartošová. Místostarosta všebořického městského obvodu Centrum Karel Karika ČTK potvrdil, že mu od dnešního rána chodí stížnosti, zejména od obyvatel Krupky.

Přestože pořadatel, veřejná skupina C23CHTEKNO, akci oficiálně ukončil, v neděli opustily louku u Všebořic, na níž se technoparty konala, jen dvě třetiny lidí. "Hudba nadále hraje, je záležitostí několika jedinců. Na místě zůstává asi 700 lidí, tedy třetina účastníků akce," řekla Bartošová.

Podle Kariky hrála hudba až do dnešních tří hodin ráno a po několikahodinové pauze účastníci akce několik zvukových systémů opět spustili.

Technoparty se konala na dohled od všebořického sídliště. Na místě bylo v sobotu odpoledne podle fotoreportéra ČTK asi 15 míst s reproduktorovými stěnami. Přes den byly otočené od sídliště směrem na Krušné hory. 

Původně účastníci technoparty přijížděli od čtvrtka na louku u obce Chuderov nedaleko Ústí. Je ale v chráněné krajinné oblasti, proto je policie vyzvala k odchodu a účastníci se přemístili do Ústí.

V Ústeckém kraji se konala technoparty například v roce 2015 u Červeného Újezdu na Teplicku. Na akci nahlášenou jako soukromou přijelo na 4000 lidí. Letos na přelomu dubna a května se na kraji Liberce konala technoparty Czarotek, té se zúčastnilo podle policie asi 7000 lidí.