Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Technoparty na Třebíčsku končí, policie řešila především dopravu

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Meziříčko - Na technoparty v Meziříčku na Třebíčsku bylo v neděli zhruba tisíc lidí. Akce začala v pátek, dnes končí. Policie zajišťovala především průjezdnost silnice vedoucí kolem areálu, která slouží jako objízdná trasa.

Policie umožňovala účastníkům akce před odjezdem preventivní dechovou zkoušku, využilo toho asi padesát řidičů.

V neděli večer policie kontrolovala za volantem cizince, který měl téměř jedno promile alkoholu. O několik hodin později chtěl s autem odjet jiný cizinec, který byl pod vlivem alkoholu a drog. "Před jízdou popíjel alkohol, užil marihuanu, amfetamin a kokain a byl značně unavený, v silničním provozu by tak představoval pro ostatní účastníky i sám pro sebe velké nebezpečí," řekla mluvčí policie Jana Kroutilová. Přišel o řidičský průkaz.

V pátek, kdy povolená technoparty začala, ji navštívilo asi 1000 lidí, v sobotu bylo v areálu ještě o 300 lidí víc a v okolí Brázdova mlýnu parkovalo přes 300 aut. Zdravotníci převezli do nemocnice muže, kterého údajně uštknul had. Žena si poranila ruku při manipulaci se skládací židlí, přišla o článek prstu.

Témata:  technoparty Jihomoravský kraj Policie ČR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy