Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvojnásobná tragédie: Muž skočil pro tonoucího do vody. Utopili se oba

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

České Budějovice - Dvojnásobnou tragédií skončila v neděli odpoledne záchrana tonoucího člověka na řece Malši v Českých Budějovicích. Zemřel jak tonoucí, tak jeho zachránce. Našli zatím ale jen jedno tělo.

Co začalo procházkou s rodinou kolem vody, skončilo nečekaně tragicky. U Malého jezu na Malši v Českých Budějovicích se včera odpoledne začal topit mladík. Podle svědků mu bylo zhruba mezi 20 až 25 lety.

Když tonoucího spatřil osmadvacetiletý muž, který byl u řeky na procházce s rodinou, neváhal a skočil pro něj do řeky. Sice se mu podařilo neznámého mladíka zachytit a chvíli vodou táhnout ke břehu, ale vzápětí se začali topit oba.

Bezvládné tělo zachránce se sice podařilo z řeky vytáhnout, ale ani profesionální pomoc lékaře už mu nebyla nic platná. Oživit se ho nepodařilo.

Tělo druhého mladíka ještě Malše nevydala. "Policejní a hasičští potápěči celé odpoledne až do večerních hodin prohledávali koryto řeky Malše a jeho okolí. Druhou osobu - s největší pravděpodobností muže - se jim nepodařilo nalézt," potvrdila jihočeská policejní mluvčí Lenka Kozoňová. Pátrání pokračuje i dnes.

Prožitý šok, bolest a trauma blízkých, kteří na vlastní oči viděli utonutí člena své rodiny, museli na místě mírnit i policejní psycholog a intervenční tým.

Záchranáři v neděli v podvečer museli zasahovat také u Českého Krumlova, kde se topilo šest lidí z převráceného raftu. Tři z nich skončili v nemocnici

Témata:  utonutí České Budějovice

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy