Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V šesti pražských částech je o vítězi voleb jasno

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - V šesti městských částech Prahy je o vítězi voleb do zastupitelstva už rozhodnuto. V Benicích, Březiněvsi, Královicích, Lochkově, Lysolajích a Nedvězí se do voleb přihlásil pouze jeden subjekt.

Vyplývá to z informací ČTK a na webu hlavního města. Kandidátní listiny mohly strany podat do úterních 16:00, do 18. srpna úřad rozhodne o jejich registraci k podzimním komunálním volbám. Uskuteční se 5. a 6. října s volbami do Senátu.

Stejně jako před čtyřmi lety v Březiněvsi kandiduje jen sdružení Občané pro Březiněves, v Královicích Sdružení pro Královice, v další městské části Sdružení Lochkov 2018 a v Lysolajích kandidátka politického hnutí Starostové a nezávislí. V Nedvězí v roce 2014 kandidovalo pouze hnutí Pro Prahu, letos tam kandidátku podalo jen Sdružení nezávislých kandidátů Nedvězí.

K pěti městským částem, kde byla i v roce 2014 pouze jedna kandidátka, letos přibyly Benice. Letos v Benicích kandiduje pouze sdružení nezávislých kandidátů Benice - místo pro spokojený život, které tam v minulých volbách upřednostnilo více voličů než hnutí ANO. Před čtyřmi lety bylo už před volbami jasno také v Křeslicích a Přední Kopanině, kde budou letos voliči vybírat ze dvou kandidátních listin.

Témata:  Praha Volby komunální

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.