reklama

Magistrát hlavního města, kam sdružení podávala kandidátní listinu spolu s petičními archy, podpisy zkontroloval a uznal dostatečný počet podpisů jako platné, uvedla mluvčí sdružení Julie Kochová. Ve volbách do pražského zastupitelstva chce kandidovat 30 subjektů. Komunální volby se uskuteční 5. a 6. října spolu s volbami do Senátu

Čižinský měl obavy, že by mohly nastat problémy při kontrole podpisů, protože část zákona o občanských kandidátkách byla určena pro menší obce. Sdružení proto odevzdalo ještě druhou kandidátku se stejnými kandidáty na kandidátce politické strany Podporujeme občanskou kandidátku Praha Sobě. Vzhledem k tomu, že při kontrole podpisů nenastal problém, tato kandidátka podle dřívějšího vyjádření odstoupí. Pokud úřad ostatní kandidátní listiny zaregistruje, o hlasy voličů by se mělo ucházet 29 uskupení.

Čižinský je na kandidátce jednička, na druhém místě figuruje radní Prahy 7 Hana Třeštíková, z třetí je zakladatel iniciativy Prázdné domy Petr Zeman, ze čtvrtého ministerská úřednice Mariana Čapková a z pátého zakladatel iniciativy Libeňský most Nebourat, Nerozšiřovat Adam Scheinherr.

Čižinský byl donedávna byl v KDU-ČSL, podle svých slov už ale členem strany není. V novém sdružení se angažují i další členové vedení radnice sedmé městské části, a to radní Lenka Burgerová a Hana Třeštíková. Pokud ve volbách Praha Sobě uspěje, chce se zaměřit mimo jiné na kvalitu a dostupnost MHD, či na investice do školství.