Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Video dvou dívek připravilo strojvůdce o práci, metro už řídit nebude

Metro
Metro
Foto: Pixabay

Praha - Strojvedoucí pražského metra, který minulý pátek pustil k sobě do kabiny dvě účastnice závodu LowCost Race, byl postaven mimo službu. Metro už řídit nebude.

Uvedla to dnes televize Prima, podle které policie prošetřuje, zda se účastníci incidentu nedopustili trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

Dívky si jízdu natočily na mobilní telefon. Snímky zveřejněné v médiích pak ukazovaly dívky v kabině, při průjezdu tunelem i sedící a obsluhující řídicí pult.

Strojvedoucí metra byl podle Primy postaven mimo službu. "Do funkce strojvedoucího se nevrátí a teď se řeší, jaký bude jeho další osud," řekl televizi Ladislav Urbánek, dopravní ředitel pražského dopravního podniku (DPP).

Dodal, že ze záběru je patrné, že strojvůdce měl ruku na brzdě a sledoval zrcátka. Mluvčí DPP již dříve uvedla, že bezpečnost cestujících ani provozu metra nebyla případem bezprostředně ohrožena.

Případ prošetřuje kromě dopravního podniku i pražská policie. Není totiž vyloučeno, že mohlo jít o trestný případ obecného ohrožení. V tom případě by strojvedoucímu i dívkám hrozilo až pět let vězení.

Závod LowCost Race, při kterém dvoučlenné týmy cestují s omezeným rozpočtem po Evropě a plní zadané úkoly a výzvy, odstartoval v pátek z pražské Náplavky. Obě dívky, které vystupují pod přezdívkou Black Ginger, ze samotného závodu už odstoupily. 

Témata:  metro Praha

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy