Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pyrofilní sadista bil a zapaloval bezdomovce v Ostravě, má si odsedět 23 let

Krajský soud v Ostravě
Krajský soud v Ostravě
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava - Petr Kolek (19), který brutálně zbil dva bezdomovce v horní Datyni a v Ostravě-Zábřehu, si má ve vězení odpykat 23 let. Jeden z napadených na následky zranění zemřel, druhý má doživotní následky. Mladík navíc několik bezdomovců podpálil a sledoval, jak hoří.

Kolek žil sám jako bezdomovec a v minulosti byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost. I dnes byl odsouzen za úvěrový podvod. Za něj a za čtyři žhářské útoky na bezdomovce mu soud uložil šestiletý trest.

"Soud zohlednil, že je diagnostikovaným pyrofilním sadistou, a ačkoliv měl v případě útoků rozpoznávací schopnost zachovánu, ovládací složka byla podstatně snížena právě kvůli zmíněné poruše," uvedl mluvčí Krajského soudu v Ostravě Jiří Barč.

Mnohem vyšší, sedmnáctiletý, trest soud mladíkovi uložil za loňské bezdůvodné zbití dvou bezdomovců v Horní Datyni a v Ostravě-Zábřehu. V prvním případě se napadený léčil ze zranění několik měsíců. Letos v únoru ale na následky napadení zemřel. Druhý napadený utrpěl řadu zlomenin včetně otevřené zlomeniny čelisti i poranění mozku. Léčí se dodnes a je pravděpodobné, že už nikdy nebude soběstačný. 

Témata:  soudy vražda bezdomovci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy