Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Arakain podpořil Kluse a jeho bojkot Babiše. A fanoušci už to ostře komentují

Skupina Arakian
Skupina Arakian
Foto: arakain.eu

Praha – I když by se mohlo zdát, že bojkot odstartovaný Tomášem Klusem a zaměřený na premiéra Andreje Babiše už vyšuměl, opak je pravdou. Zpěváka teď podpořila legendární česká metalová skupina. A reakce fanoušků jsou hodně rozporuplné.

Klus oznámil, že nebude poskytovat rozhovory médiím patřícím Babišovi, zároveň už jej nikdo ani neuvidí na akcích, které Babiš a jeho firmy nějakým způsobem podporují. K bojkotu se přidali i další umělci, jako například skupina Mňága a Žďorp, zpěváci Matěj Ruppert, Jan Macháček, herci Iva Pazderková a Václav Neužil, či novinář Jan Tuna. A teď i jedna i českých legend.

„Arakain se v rámci svého žánru pravděpodobně nepotká s dosahem působení firmy jediného muže. Přesto si my členové kapely uvědomujeme, že nás všechny ovlivňuje na každém kroku a v každém oboru našich činností. Proto nesouhlasíme se strategií vlády jednoho muže a státu jako jeho firmy,“ uvedla skupina na svém facebooku.

Hudebníci podpořili Kluse a další v jejich myšlence. „Chceme tímto vyjádřit podporu současného hnutí českých umělců vystupujícího proti politice premiéra Babiše. Věříme, že po 36 letech úspěšně kariéry Arakainu to nikdo nebude brát jako přihřívání polívčičky, nýbrž jako postoj a názor mužů zralého věku, životních zkušeností a snad i rozumu,“ dodal Arakain.

Prohlášení mezi fanoušky na facebooku vyvolalo spíše pozitivní reakce. „Vážím si vašeho postoje. A věřím, že další budou následovat,“ napsala jedna z fanynek. „Pánové, neohnuli jste se před bolševikem tehdy ani dnes. Respekt,“ přidal se další.

Další se pídili po tom, co skupina svým prohlášením vlastně sleduje. „Kluci, znám vás osobně léta, ale z tohoto vyjádření nejsem moudrej. Takové opatrné je. Podpoříme odpor, ale ne naplno. Tak budete bojkotovat akce sponzorovaný NeBurešem, nebo tak úplně ne? Cítíte to jen v rovině duchovní? Já z toho fakt nejsem moudrej. A to se v názoru na slovenskýho estébáka shodneme,“ zajímalo dalšího diskutujícího.

Další pak připomněli, že jeden ze zakladatelů skupiny Aleš Brichta už v minulosti svoje politické názory projevil. „Takže Brichta bude na pódiu už jenom s Konvičkou? ...A ti imigranti budou, nebudou?“ rýpnul si další diskutující. Brichta, který je známým odpůrcem islámu, například po volbách v roce 2017 zazpíval při tiskové konferenci strany hnutí Svoboda a přímá demokracie státní hymnu. Stalo se tak na přání předsedy hnutí Tomia Okamury.

A další byli otevřeně kritičtí, „Hlavní město světa se zase bouří! Je mi tady z toho evropského překladiště vážně na blití! Ta umělecká pakáž by už konečně měla něco pořádného udělat a za poloviční příjmy! Nic proti Arakainu, ale na něco takového už jsem vážně alergický!“ stěžoval si jeden z uživatelů facebooku. „Klus je k*kot ať si vrtá do politiky,ale skupina jako Arakain to nemá zapotřebí, zklamali jste mne,“ napsal další.

Témata:  Arakain Andrej Babiš Tomáš Klus skupina Arakain

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy