Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miliardář Sehnal kandiduje za ODA v Praze, chce být primátorem

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Čestlice (u Prahy) - Miliardář Pavel Sehnal se chce stát pražským primátorem. Bude kandidovat za uskupení Krásná Praha, které sestavila jeho Občanská demokratická aliance (ODA) spolu s nezávislými kandidáty.

ODA dnes zahájila kampaň pro komunální volby. Sehnal slibuje, že se zasadí o vytvoření rovnováhy mezi tím, kde lidé žijí a kde pracují. Vznik nových pracovních příležitostí v místě bydliště by podle něj mohl přispět ke snížení dopravního zatížení města. Slibuje podporu výstavby bytů a budování cyklostezek, parků, hřišť a dalších zařízení pro trávení volného času.

Sehnalova ODA zahájila činnost loni v lednu, využila značku někdejší vládní strany z 90. let a chce na ni navazovat pravicovým programem zaměřeným na podnikatele. Loni strana kandidovala do Sněmovny, získala jen 0,15 procenta.

ODA také vyslala do letošních prezidentských voleb bývalého šéfa mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Vratislava Kulhánka. Skončil z devíti kandidátů poslední se ziskem 0,47 procenta hlasů.

Sehnal vlastní finanční skupinu SPGroup, pod níž spadá mimo jiné výstaviště v Praze Letňanech a pojišťovna Slavia. V Čestlicích má akvapark a hotel.

Témata:  Praha Komunální volby Pavel Sehnal

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy