Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku vznikla druhá pirátská strana: "Původní" Piráti se vůči ní ostře vymezili

Česká pirátská strana
Česká pirátská strana
Foto: Martina Černáková / INCORP images

Praha - Na ministerstvu vnitra se registrovala Moravská a Slezská pirátská strana. Má oficiální zkratku MS Piráti a sídlí v Praze 6. Česká pirátská strana se od ní distancuje.

"Je to reakce na současnou politiku a zaměření České pirátské strany," uvedl zmocněnec přípravného výboru nové strany Karel Světnička.

ČTK řekl, že Moravská a Slezská pirátská strana postavila kandidáty do Senátu ve volebních obvodech Rokycany a Karviná. V Rokycanech bude kandidovat bývalý politický vězeň Michal Drabík, v Karviné Světnička. 

Podle mluvčí České pirátské strany Karolíny Sadílkové byl Světnička jedním z registrovaných příznivců parlamentního uskupení. Usiloval také o to, aby ho Piráti nasadili do senátních voleb. "Při snaze získat nominaci na senátní kandidátku za Piráty v Moravskoslezském kraji však obdržel nula hlasů z 20. I tento zcela jasný neúspěch patrně vedl k jeho údajné aktivitě či spíše manipulativní snaze o založení jakési moravské odnože pirátské strany. Česká pirátská strana se tímto distancuje od těchto aktivit zmíněného Karla Světničky a dementuje veškerá jeho smyšlená vyjádření," uvedla Sadílková.

"Nyní ještě bude u pana Světničky zahájen proces odebrání statutu registrovaného příznivce," dodala.

Témata:  Česká pirátská strana politické strany

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy