Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V účastnických fondech doplňkového penzijního spoření si spoří skoro milion lidí

Peníze na důchody, ilustrační fotografie
Peníze na důchody, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - V účastnických fondech doplňkového penzijního spoření bylo na konci prvního pololetí 884.000 lidí, což znamená meziroční nárůst o 225.500 účastníků.

Za první pololetí pak v těchto fondech přibylo 120.600 účastníků. ČTK o tom dnes informovala Asociace penzijních společností ČR.

V transformovaných fondech zůstávalo koncem června 2018 celkem 3,564 milionu klientů. Je to o 125.000 méně než na konci roku 2017. V meziročním srovnání v transformovaných fondech ubylo 267.000 účastníků. Do transformovaných fondů již od prosince 2012 nelze vstupovat a lidé z nich pouze postupně odcházejí. Buď splní podmínky pro výplatu a peníze si vyberou, nebo přecházejí do účastnických fondů, kde pokračují ve spoření.

"I v uplynulém kvartálu jsme sledovali trend zvýšeného zájmu lidí o založení penzijního spoření. Letošní druhý kvartál byl z pohledu přírůstku nových účastníků třetím nejúspěšnějším čtvrtletím v celé historii produktu," uvedl prezident Asociace penzijních společností ČR Aleš Poklop.

Témata:  důchody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy