Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Situace v české armádě? Ruské zbraně, tanky nejezdí, děla nefungují, práskla Šlechtová

Karla Šlechtová,
Karla Šlechtová,
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Stav techniky, kterou má k dispozici čeká armáda, je tristní. Většina tanků nefunguje a ruská technika používaná dodnes je také v posledním tažení.

NATO si české jednotky nemůže vynachválit. Oceňuje schopnosti našich vojáků a kvalitu pozemních i leteckých sil. Dobrou pověst má i chemická jednotka a letečtí instruktoři působící v zahraničí.

Samotný stav techniky je ale zcela neodpovídají schopnostem našich vojáků. Tvrdí to bývalá ministryně obrany Karla Šlechtová.

"Máme stále ruské vybavení, slavné ruské radary, které nám budou za dva roky končit. Máme pár tanků, z toho dvě třetiny nejedou, máme je někde ve skladech. Naše děla absolutně nefungují nebo nám funguje jedna třetina," řekla České televizi.

Jejím předchůdcem na ministerstvu obrany byl Martin Stropnický, který žil podle ní v absolutní nevědomosti.

Témata:  Armáda České Republiky Karla Šlechtová

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy