Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stát připravuje tendr na 1500 osobních aut

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Stát plánuje koupi 1500 osobních aut pro ministerstva. Tendr by měl vypsat ještě tento rok, napsala to dnes Mladá fronta Dnes (MfD). Podle deníku by mohly vozy stát více než půl miliardy korun, stát cenu nezveřejnil.

Do dvou let by se mělo dodat 1100 až 1500 osobních aut. Řekl to Mladé frontě Dnes mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec.

Plánuje se koupě různých kategorií, od vozů pro vedoucí pracovníky, až po terenní auta pro zaměstnance pracovníků národních parků. Do konce roku by mělo začít výběrové řízení.

Ve zmíněné zakázce stát počítá s vozy na fosilní paliva. Vláda si přitom podle deníku dala závazek, že bude mít do roku 2020 nejméně čtvrtinu státních aut na alternativní pohon. Ministerstvo financí ale předpokládá, že příští rok začne připravovat meziresortní tendr na auta s pohonem na plyn či elektřinu.

Témata:  Ministerstvo financí České republiky ministerstva auto

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy