reklama

"Podezřelý i nadále zůstává v policejní cele a vyšetřovatel připravuje podklady pro jeho trestní stíhání pro přečiny ublížení na zdraví z nedbalosti ve stadiu pokusu, obecného ohrožení z nedbalosti rovněž ve stadiu pokusu a ohrožení pod vlivem návykové látky," informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Muž s autem i přes zákazové dopravní značení a zátarasy projel s vozem cestu určenou pro pěší návštěvníky festivalu až k hlavní vstupní bráně u pláže Klůček. Pracovnice bezpečnostní agentury ho tam zastavila.

"Průjezd branou mu zakázala a důrazně ho vyzvala i k tomu, aby s autem ani necouval, protože se za ním pohybovali lidé. Na to zareagoval tím, že při stále zapnutém motoru vůz rozjel směrem dopředu," uvedla mluvčí.

Ochranka návštěvníky festivalu varovala křikem. "Vozidlu se ale nedokázala vyhnout 43letá pracovnice soukromé bezpečnostní agentury, kterou natlačil na stěnu zábrany a přivodil jí tím lehké poranění na ruce," dodala Baláková. Řidič se podle ní hájil tím, že si před branou posunul ovladač automatického řízení do nesprávné polohy omylem, čímž se stalo, že vozidlo popojelo.