Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie na Hip Hop Kempu zadržela 180 lidí s drogami

Prostředky k výrobě drog
Prostředky k výrobě drog
Foto: Policie ČR

Hradec Králové - Policie na hudebním festivalu Hip Hop Kemp v Hradci Králové, který se konal od středy do nedělního rána, zjistila asi 180 lidí s drogami.

Největším odhaleným deliktem bylo zadržení dvou cizinců z 610 gramy hašiše. Celkem policisté s celníky a strážníky v okolí festivalparku na hradeckém letišti zkontrolovali přes 2400 lidí a přes 1200 aut. ČTK o tom dnes informoval mluvčí policie Ondřej Moravčík.

Letošní 17. ročník festivalu podle něj potvrdil, že Hip Hop Kemp je z pohledu královéhradecké policie nejrizikovějším kulturním festivalem. "Bylo zadrženo 22 osob pro podezření ze spáchání trestné činu, v drtivé většině na úseku toxi, a přes 160 osob u sebe mělo menší množství drog, což bylo zadokumentováno a řešeno," uvedl Moravčík.

Opilých řidičů policie zjistila 13, pod vlivem psychotropních a omamných látek policie zjistila 45 řidičů. Zadržen byl i zdrogovaný řidič autobusu, který vezl několik návštěvníků festivalu. Několik z nich u sebe mělo drogy. Řidičům policie uložila kauce za celkem 850.000 korun.

Témata:  drogy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy