Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Chrudimi se zabarikádoval 55letý muž. Hrozil výbušninou

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Chrudim - V domě na okraji Chrudimi se dnes zabarikádoval 55letý muž, je na něj vydaný zatykač. Hrozil výbušninou. Na místě byli pyrotechnici a policejní vyjednávačka. 25 lidí muselo být evakuováno.

Muž je obviněný z blíže neurčeného trestného činu, má za sebou již trestní minulost. "Jedná se o pětapadesátiletého muže, na kterého byl vydán okresním soudem v Trutnově zatykač. Muž nespolupracuje. Zabarikádoval se v domě a vyhrožuje nástražným výbušným systémem," řekl dopoledne policejní mluvčí Jan Tesař.

Policie asi v 15:00 muže zadržela. Trhavinu u něj nenašla. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. "Využili jsme momentu překvapení, kdy osoba na chvíli zašla do domu, Dostali jsme se na sousední balkon a pak jsme jej bezpečně zajistili," řekl novinářům velitel zásahu.

Muž byl před zásahem na střeše domu. Policie při zadržení muže nespěchala, aby neohrozila okolní obyvatele. Využila i policejní vyjednavačku, která s mužem mluvila asi šest hodin. "Požadoval hlavně přítomnost médií, chtěl se vyjádřit do médií o systému této společnosti," řekla novinářům vyjednavačka.

Policie vyzvala už dopoledne její obyvatele, aby odešli, což učinili. Miroslav Barták ze sousedství, který ve svém domě provozuje autoškolu, šel s manželkou ráno ven, když se vrátili, byla už ulice obehnaná policejní páskou. Policie jim řekla, že mají buď odejít, nebo se vrátit a vůbec nevycházet. 

"Máme v Chrudimi maminku, tak jsme šli k ní. Určitě je to nepříjemné pro všechny lidí, kteří tam bydlí. Naštěstí žádnou výuku v autoškole jsme dnes naštěstí neměli," řekl ČTK Barták. 

Témata:  krimi Pardubický kraj

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy