Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přejmenovat Výstaviště na Park Miloše Formana? Kandidát na primátora má velké plány

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - O post pražského primátora bude v podzimních volbách usilovat také předseda Občanské demokratické aliance (ODA) a majitel skupiny SPGroup Pavel Sehnal. Chce dát zcela jinou podobu Výstavišti a přejmenovat ho na Park Miloše Formana.

"Nová podoba výstaviště by umožnila vytvořit v Praze místo, které jí dosud chybí. Vznikla by odpočinková zóna, křižovatka setkávání a také líheň kultury a umění se specifickým vztahem k filmu a divadlu. Bude to místo otevřené, sympatické, vstřícné a svobodu vyjadřující pro všechny Čechy, Pražany i návštěvníky ze všech koutů světa," uvedl Sehnal.

V parku by podle něj měly vzniknout nové stylové pavilony, například Pavilon Miloše Formana nebo letní scéna pro filmový a divadelní festival. Náklady odhaduje v řádu stovek milionů korun. "V souladu s moderními technologiemi a možnostmi by byla zrekonstruována i Křižíkova světelná fontána. Návštěvníci by zde mohli sledovat i noční projekce na oblohu," doplnil Sehnal. Potomci Miloše Formana, dvojčata Petr a Matěj, podle něj tuto myšlenku podporují.

Část areálu by podle něj měla sloužila i pro atrakce známé z tradiční Matějské poutě. "Jen si myslím, že máme už modernější prostředky pro zábavu, než tato akce nabízí. Takže ano, ale mělo by to být modernější," dodal kandidát na primátora. 

Výstavišti Praha se sice běžně říká Výstaviště Holešovice, ale oficiálně se nachází v katastru Bubenče. Vzniklo v roce 1891 ve východní části tehdejší Královské obory při příležitosti Jubilejní zemské výstavy jako připomínka 100. výročí první průmyslové výstavy. Od 5. září 1953 nesl areál jméno Park kultury a oddechu Julia Fučíka (PKOJF), k názvu Výstaviště se areál vrátil v roce 1990.

Témata:  Praha Výstaviště Praha Miloš Forman Pavel Sehnal

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy