Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bohuslav Sobotka navštívil v srpnu Čínu, zřejmě souvisela s aktivitami společnosti CEFC

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Expremiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) navštívil v srpnu Čínu. Cesta zřejmě souvisela s aktivitami společnosti CEFC, která má blízko k prezidentu Miloši Zemanovi a pro kterou pracuje Sobotkův osobní přítel Radek Pokorný.

Sobotku přijal náměstek čínského ministra zahraničí Wang Čchao a čínská diplomacie následně uvedla, že jednali o projektu nové hedvábné stezky. Expremiér jednal také s bývalým starostou Pekingu a nynějším představitelem Výzkumného střediska pro státní rozvoj Wang A-šunem. Podle střediska se jejich debata věnovala rozvoji digitálních technologií v Číně.

"Jako soukromník jsem byl v Pekingu privátně, ale jako bývalý premiér jsem cestu přirozeně koordinoval a konzultoval s českou ambasádou a navštívil jsem i některé české instituce," sdělil serveru Neovlivní.cz Sobotka bez dalších detailů.

Náměstek Čchao v červenci přijal také kancléře Vratislava Mynáře. Jednali spolu o bilaterálních vztazích.

Témata:  Bohuslav Sobotka Čína CEFC

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy