Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž se v nemocnici pokusil znásilnit pacientku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Plzeň - 36letý muž, který chtěl podle policie v plzeňské fakultní nemocnici znásilnit starší pacientku, putuje do vazby. Hrozí mu až deset let vězení.

Obviněný dle policie vstoupil v neděli kolem 05:25 do uzavřeného pokoje, kde byla na lůžku spící pacientka, kterou svou přítomností vzbudil. Muž měl poškozenou nejen fyzicky napadnout, ale pokusit se i o fyzický akt, jemuž ale poškozená zabránila přivoláním pomoci zdravotnického personálu.

Pachatel pak z pokoje utekl ještě před příchodem zdravotníků, po napadené žen chtěl peníze. "Pacientka během útoku utrpěla zranění. Obviněný takto jednal i přes to, že byl za obdobnou trestnou činnost mravnostního i majetkového charakteru v minulosti pravomocně potrestán," řekla ČTK policejní mluvčí Veronika Hokrová.

"Pravděpodobně využil znalosti prostředí a vnikl na oddělení ve chvíli časové prodlevy při zavírání automatických dveří," uvedla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová. 

Podle dřívějšího vyjádření policie jde o muže, který byl v celostátním pátrání. V souvislosti s tímto případem kriminalisté hledali Ondřeje Obsta (36) z Českokrumlovska.

Témata:  krimi znásilnění Plzeň

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy