Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Násilník hodiny znásilňoval mladou sousedku, útok málem nepřežila. Hrozí mu vysoký trest

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Jiří Meindl (24) je obžalovaný z pokusu o vraždu své sousedky z pražských Holešovic, hrozí mu až výjimečný trest. Oběť, kterou podle její výpovědi brutálně napadl a několik hodin znásilňoval, po něm požaduje 1,4 milionu korun.

Událost se stala 28. listopadu 2017 v domě v ulici Komunardů, kam se napadená 26letá žena nastěhovala o měsíc dříve. Podnapilému Meindlovi, kterého zběžně znala, otevřela dveře, protože jí nalhal, že přišel vrátit dluh za svého spolubydlícího. Podle obžaloby jí muž okamžitě přiložil nůž na krk a donutil ji, aby s ním odešla do jeho bytu. Tam jí nejprve řekl, že ji chce "jenom znásilnit", což udělal.

Poté však drobné dívce údajně začal vyhrožovat smrtí a ptal se jí, zda ví, že ji zabije. Znovu ji znásilnil, a když začala křičet bolestí, bil ji pěstmi do obličeje a břicha. Ostatní nájemníci, kteří z bytu slyšeli rány a naříkání, zalarmovali policii. Hlídka musela vykopnout dveře, protože Meindl odmítl otevřít.

Zbitá dívka měla zpřelámanou čelist, zlomenou jazylku, rozsáhlé podlitiny v obličeji, řeznou ránu na krku a další velmi bolestivá zranění. V nemocnici ji museli uvést do umělého spánku a napojit na plicní ventilaci, protože hrozilo, že se kvůli otoku krku udusí.

Obžalovaný dnes u soudu využil svého práva odepřít výpověď. Žádné připomínky neměl ani k vyjádřením svědků. Napadenou dívku soud vyslechl v jeho nepřítomnosti a s vyloučením veřejnosti.

Meindl policistům dříve řekl, že se v daný den chtěl zabít, protože se pohádal s přítelem, u kterého v domě bydlel. Poté zase tvrdil, že sebevražedné sklony v něm vzbudila textová zpráva od jeho bývalé přítelkyně. Pil prý rum a následně si údajně vzpomíná až na příjezd policistů.

Témata:  znásilnění soudy Praha

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy