Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman označil analytika za idiota, přišla drsná reakce

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Česká televize

Praha - Prezident Miloš Zeman ve své řeči k českým velvyslancům neurazil jen české novináře, ale také analytika Tomáše Klvaňu, kterého označil za id*ota. Ten na prezidentova slova obratem zareagoval na sociálních sítích.

Zeman před českými velvyslanci mluvil mimo jiné o protiruských sankcích, které opět zkritizoval. Poukázal na to, že ubližují Evropské unii i Rusku. Zeman by prý ocenil, kdyby se protiruské sankce nadále neprodlužovaly a kdyby se debatovalo o jejich užitečnosti.

Odmítl také, že by byl ruským či čínským agentem. „Jakýsi id*ot, který se jmenuje Klvaňa nedávno prohlásil, že Donald Trump je ruský agent, takže jsem v docela dobré společnosti,“ vysmál se analytikovi prezident.

Analytika a novináře Tomáše Klvaňu z Institutu mezinárodních studíí FSV UK, který v minulosti působil také jaké mluvčí prezidenta Václava Klause, Zemanova slova ale příliš neurazila.

„Člověk se celý život snaží, tvrdě pracuje, každý den si odříká, píše knihy, z hloupých studentů dělá chytré, ale nikdo si toho nevšimne. A pak ho jednou prezident republiky označí za idiota a gratulace přátel i neznámých lidí neberou konce. Jděte, přátelé, do p*dele...“ reagoval na sociálních sítích.

Celo věc bere s humorem a nadsázkou. „Na četné dotazy, zda pana prezidenta zažaluju za toho idiota, odpovídám negativně. Nebudu riskovat, že se v soudní síni prokáže pravda,“ dodal Klvaňa.

Témata:  Miloš Zeman

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy