Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cizinci v Praze zbili prodavačku a ukradli diamanty. Soud se s nimi nepáral

Diamanty
Diamanty
Foto: Pixabay

Praha - Dailonis Volkovs a Vladimirs Čalomovs si mají za loupež diamantů a šperků odpykat devět let vězení. Podle obžaloby způsobili škodu 6,8 milionu korun, klenotnictví v centru Prahy musí pachatelé uhradit šest milionů korun. Verdikt Městského soudu v Praze je zatím nepravomocný.

Muži před soudem odmítli vypovídat, dnes ale v závěrečném vyjádření odmítli vinu. "Nebylo prokázáno, že by se Čalomovs dopustil trestného činu, ze kterého je obžalován, a proto navrhuji, aby byl obžaloby zproštěn a propuštěn na svobodu," uvedla Čalomovsova obhájkyně. Žalobkyně naopak žádala trest od osmi do 12 let vězení.

"Soud má za to, že trest devíti let je dostatečný a povede k jejich nápravě," konstatovala soudkyně Veronika Cukerová. Kromě trestu vězení uložila oběma mužům vyhoštění z Česka na neurčito. Podle ní je nepochybné, že se muži loupeže dopustili.

Muži podle obžaloby 8. prosince 2016 dopoledne vyloupili prodejnu Klenoty Diamond Club v Dlouhé ulici. Volkovs si údajně od prodavačky nechal ukázat zboží a poté s Čalomovsem na chvíli odešel pod záminkou, že si jdou vyzvednout peníze na zálohu šperku. Po návratu tvrdili, že jim bankomat hotovost nevydal, a když žena začala nabízené šperky uklízet, Čalomovs na ni namířil pistoli.

Volkovs pak prodavačku udeřil do zátylku a oba muži ji odtáhli do zadní části prodejny, kde ji svázali a zalepili jí ústa. Čalomovs ženu hlídal a Volkovs odemkl nalezeným klíčem trezor, odkud vzal 43 diamantů, 125 šperků osázených drahými kameny, troje značkové dámské hodinky a hotovost 194.000 korun. Poté muži prodejnu opustili.

Témata:  loupež šperky Praha diamanty

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy