Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko je hysterické proticizinecké pařeniště? Známý politik prozradil, jak by to u nás mělo vypadat

Libor Rouček
Libor Rouček
Foto: liborroucek.cz

Praha - Český politik,, bývalý europoslanec ČSSD a někdejší místopředseda Evropského parlamentu Libor Rouček se netají tím, že by se mu líbilo, kdyby byla Česká republika více multikulturní. Poukazuje an to, jak to funguje například ve Francii.

„Včera jsem si krásně oddechnul od toho našeho malého českého často až hystericky-proticizineckého pařeniště,“ svěřil se na sociální demokrat a někdejší europoslanec Libor Rouček.

„Ve Štrasburku na dorosteneckém fotbale, kde hraje můj syn. V jeho týmu, stejně jako ve všech ostatních, hrají kluci bílí, černí, arabští i asijští. Podobně jako třeba ve francouzském národním týmu,“ pochvaloval si.

Barvu pleti, natožpak nějaké náboženství, tam podle něj nikdo neřeší. „Důležité je jak hraješ, ne jakou máš barvu pleti nebo odkud jsi. Stejně tak je to i ve škole, která zítra synovi opět začíná,“ zdůraznil Rouček.

Líbilo by se mu, kdyby to tak fungovalo u i v Česku. „Přál bych si, abychom se stejně rovného přístupu dočkali jednou i u nás. Bez ohledu na to, kolik cizinců u nás máme. Protože i když jich mnoho nemáme, a nikdy mít nebudeme, tak vždycky se, ať již z jakéhokoli důvodu, u nás nějaké cizinecké dítě třeba i odlišné barvy pleti objeví,“ dodal politik.

Za jeho slova ho ale kritizoval bývalý poslanec ANO a poradce ministra obrany Bohuslav Chalupa. „Pan Rouček se opět snaží - ale je jaksi mimo mísu, srovnává a dává do násilného kontextu zcela zásadně rozdílné problematiky... Poněkud slabé pane Roučku,“ vzkázal mu Chalupa prostřednictvím sociálních sítí.

Témata:  Libor Rouček

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.