reklama

„Neskutečný debakl ČSSD! Strana, která přivedla naši zemi do EU, strana která měla své evropské komisaře, místopředsedu EP i evropských socdem, nyní nemá nic! Ostuda celoevropského rozměru..“ nebere si servítky Rouček.

Zamýšlí se také nad příčinami toho, proč ČSSD přišla o voliče. Tou první je podle něj dlouhodobá neochota a neschopnost řešit problémy kmotrovství, klientelismu, korupce, vnitrostranických machinací a podvodů při sestavování kandidátek.

To je ale jen začátek. Vzápětí přidává další důvod. „Dlouhodobá neschopnost průběžně modernizovat a otevírat stranu progresivním myšlenkám, lidem, trendům a podmínkám 21. století. Tím třetím je podle něj „strategicky chybné rozhodnutí účastnit se vlády trestně stíhaného estébáka Babiše.“

„Nebude-li ČSSD schopna tyto 3 příčiny urychleně řešit, výsledek příštích voleb bude pro ni ještě tragičtější,“ varuje na facebooku Rouček, který byl v 2009 zvolen jedním z místopředsedů Evropského parlamentu.

Jeden z diskutujících se zajímal o to, jak by teď měla strana zareagovat. „Totální změna, které strana není bohužel schopna,“ posteskl si Rouček.