Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na zápas Baníku se Spartou dohlédnou stovky policistů

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Ostrava - Moravskoslezská policie chystá bezpečnostní opatření na pondělní ligový zápas fotbalistů Baníku Ostrava s pražskou Spartou. Vzhledem k předchozím zkušenostem s příznivci obou klubů, dřívějším incidentům i dostupným informacím policie řadí toto utkání na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích mezi rizikové. ČTK to řekla policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

"Cílem opatření bude standardně ochrana životů, zdraví a majetku občanů, zajištění veřejného pořádku, eliminace výtržností i potenciálních konfliktů mezi fanoušky," uvedla policejní mluvčí.

"V rámci bezpečnostního opatření budou nasazeni policisté pořádkové i dopravní policie, služby kriminální policie a vyšetřování, stejně jako specialisté antikonfliktního týmu či policisté speciální pořádkové jednotky. Spolupracujeme také s Městskou policií Ostrava," uvedla Pokorná.

Zápasy Baníku se Spartou jsou považovány za rizikové dlouhodobě. Například v únoru 2015 zajistila policie v souvislosti s výtržnostmi po utkání v Ostravě 54 lidí. O rok dříve se domácí chuligáni za podpory svých příznivců z Polska pokusili na stadionu dostat k sektoru hostů.

Při následném zásahu desítka policistů utrpěla zranění a 18 násilníků bylo obviněno především z výtržnictví, případně z útoku na veřejnou osobu. Obě tato utkání se hrála ještě na stadionu Bazaly ve Slezské Ostravě.

Témata:  fotbal Policie ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy