Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze vykolejila tramvaj, do další nabouralo auto

Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V pražských Strašnicích dnes ráno vykolejila tramvaj po srážce s osobním autem. Zraněného jednapadesátiletého muže s pohmožděným hrudníkem odvezli záchranáři do vinohradské nemocnice. Na twitteru to uvedli pražští hasiči a mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Informovali také o kolizi tramvaje s osobním autem ve Vršovické ulici, při které byla zraněna šestatřicetiletá žena. Obě nehody zastavily provoz tramvají.

Ve Strašnicích se auto s tramvají srazilo v Průběžné ulici u zastávky Dubečská krátce před 08:00. Na koleje tramvaj vrátili hasiči. Provoz mezi zastávkami Strašnická a Nádraží Hostivař zajišťovaly náhradní autobusy. Tramvaje se sem vrátily po víc než hodině, vyplývá z informací na webu pražského dopravního podniku. Nehoda podle informací policie omezila také provoz aut v Průběžné ulici.

Ve Vršovicích se nehoda stala kolem 09:15 poblíž zastávky Nádraží Vršovice. Řidička auta s úrazem hlavy skončila také ve vinohradské nemocnici, vyplývá z vyjádření Poštové na twitteru.

Tramvaje v úseku Koh-i-noor - Otakarova dopravní podnik odklonil. Na svém webu uvedl, že kvůli demontáži nehodou poškozeného sloupu veřejného osvětlení není možné odhadnout, kdy se zde provoz obnoví.

Témata:  MHD Praha nehody tramvají dopravní nehody

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 16:19

Policejní zásah ve škole na Tachovsku skončil zadržením jedné osoby

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy