Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš bude Vietnamcům na tržnici vysvětlovat EET

Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Ministr financí Andrej Babiš (ANO) v pražské tržnici Sapa vysvětlí vietnamským podnikatelům elektronickou evidenci tržeb (EET).

Konference nazvaná "Fámy a fakta o EEZ" by měla nastartovat spolupráci ministerstva financí a Finanční správy s vietnamskou komunitou. ČTK o tom dnes informovalo ministerstvo financí.

Setkání se zúčastní také náměstkyně ministra pro daně a cla Alena Schillerová a zástupci vietnamských profesních svazů a organizací. Babiš na internetu zveřejnil video, kterým na konferenci zve.

Babiš loni v březnu ve Sněmovně při obhajobě zavedení EET řekl, že vietnamští podnikatelé v maloobchodu neplatí daně. O několik dní později se za svůj výrok omluvil:

"Mnoho Vietnamců platí daně, těm se omlouvám, pokud jsem se jich dotknul," napsal na sociálních sítích Twitter a Facebook. Omluvu po něm žádala Česko-vietnamská společnost, podle níž šlo o nepřípustné zevšeobecnění.

Témata:  Andrej Babiš Vietnamci elektronická evidence tržeb

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační fotografie.

Vykolejené vozy chce ČD odklidit ve čtvrtek. Vlaky u Klínce nepojedou

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava.