Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kubera potvrdil roli favorita a postoupil v senátních volbách do 2. kola

Jaroslav Kubera
Jaroslav Kubera
Foto: ODS

Dlouholetý senátor a primátor Jaroslav Kubera (ODS) je s výsledkem prvního kola senátních voleb spokojený. ČTK řekl, že ho nejvíce těší, že uspěl i bez facebooku a dalších sociálních sítí. Ty chce naopak v kampani i nadále využívat jeho protikandidát, dlouholetý ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman, kterého nominovalo hnutí SENÁTOR 21.

Kubera svůj postup do druhého kola podle svých slov čekal. Taktiku před hlasováním prý prozrazovat nebude. "Protikandidát spoléhá na to, že ti moji odjedou na chalupy. To si pojistím, aby se to nestalo," řekl ČTK Kubera, s nímž se o senátorské křeslo ucházelo v letošních senátních volbách dalších osm lidí. Z nepostupujících kandidátů očekává podporu Ivana Vinického z ČSSD. Podle předběžných výsledků Kubera získal skoro 42 procent hlasů, jeho protikandidát 21,2 procenta.

Bergman povede dál kampaň mezi voliči. "Budu dál vidět na sociálních sítích, na plakátech a hlavně plánuju ještě intenzivní kontaktní kampaň," řekl ČTK. "Čekal jsem, že postoupím s obdobným výsledkem, jaký se rýsuje," řekl. Z nepostupujících kandidátů je Bergman v kontaktu s Pavlem Šedlbauerem (TOP 09). "Přislíbil mi podporu v druhém kole," řekl Bergman.

Třetí v pořadí skončil kandidát SPD Jan Zahradníček, čtvrtý Tomáš Zíka z KSČM, za ním je dřívější dlouholetý šéf sklářské AGS Šedlbauer.

Kubera je senátorem od roku 2000, v čele lázeňského města stojí nepřetržitě od roku 1994. Při posledních senátních volbách v prvním kole hlasování získal 40,49 procenta hlasů. Ve druhém kole porazil s téměř 66 procenty hlasů Jaroslava Dubského z KSČM. Kubera je také členem krajského zastupitelstva, do něhož kandidoval z 55. místa.

Témata:  Jaroslav Kubera Teplice Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy