Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V cizině umřelo nejméně Čechů za poslední roky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Ze statististik konzulátů vyplývá, že v zahraničí loni zemřelo 366 českých občanů, což je nejméně od roku 2009. Případů, kdy se Češi stali oběťmi trestných činů, loni rovněž ubylo.

Počet úmrtí českých občanů za hranicemi se v posledních letech pohybuje kolem čtyř set. V roce 2014 to bylo 423, o rok dříve 396. Češi nejčastěji přicházejí o život v sousedních zemích, tradičně na Slovensku, v Rakousku nebo Polsku.

Loni konzulární oddělení zaregistrovala 1272 případů, kdy byli Češi oběťmi trestných činů. V roce 2014 to bylo o 200 více. Od roku 2009 se počet obětí trestných činů vždy zvyšoval.

Nárůst případů loni registrovaly české úřady ve srovnání s předloňským rokem u hospitalizací nebo dopravních nehod. Loni bouralo v zahraničí 330 Čechů, což je o 100 meziročně více. V předchozích letech se počet dopravních nehod blížil třem stům. V nemocnici loni skončilo 282 českých občanů, tedy rovněž přibližně o sto více než v roce 2014.

Témata:  úmrtí Čechů v zahraničí Česko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy