Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze zasahovala zásahovka, muž střílel po psech

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Muž v pražských Nebušicích dnes odpoledne postřelil dva psy, kteří mu údajně vběhli do zahrady. Následně střelce zadržela zásahová jednotka a muž podstoupí psychiatrické vyšetření. Na webu policie to oznámil policejní mluvčí Jan Rybanský. Zda muž držel zbraň legálně, policie zjišťuje.

Operátor tísňové linky přijal před 13:00 oznámení, že neznámý muž v Nebušicích zastřelil psa. Policisté pak na místě zjistili od svědků, že muž skutečně střílel, a poté odnesl do jednoho z domů psa.

Hlídky proto zajistili kolem domu prostor, aby nebyli ohroženi lidé v okolí. "Následně na místo dorazila i pražská zásahová jednotka, které provedla násilný vstup do obydlí, kde podezřelého muže zadržela," uvedl Rybanský.

Po zásahu museli být podle mluvčího z místa odvezeni k ošetření dva psi, z nichž jeden byl zraněn vážně. "Podle prvotních informací měli psi vběhnout na pozemek zahrady, jehož majiteli se to zřejmě nelíbilo, a proto po nich vystřelil," popsal situaci Rybanský. Podezřelý nebyl při zásahu zraněn, ale byl převezen do nemocnice kvůli zjištění jeho psychického stavu.

Témata:  krimi psi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy