Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při požáru zdravotního střediska v Odrách zemřela žena

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Mrtvou devětačtyřicetiletou ženu našli v pátek večer hasiči při hašení požáru ve zdravotním středisku na sídlišti Míru v Odrách na Novojičínsku.

Příčinu jejího úmrtí i příčinu požáru policie zjišťuje. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák uvedl, že se o požáru dozvěděli před 18:30. "Hasiči po příjezdu na místo v dýchací technice vnikli do silně zakouřeného objektu a za současného rozvíjení hadicového vedení hledali pomocí termokamery ohnisko požáru. To nakonec nalezli v jedné z laboratoří střediska. Požár nevelkého rozsahu rychle zlikvidovali malým množstvím vody," uvedl Kozák. V místě, kde hořelo, našli hasiči mrtvou ženu.

Materiální škoda způsobena požárem se předběžně odhaduje na 200.000 korun. Pokorná řekla, že policie případ vyšetřuje jako trestný čin usmrcení z nedbalosti.

Témata:  úmrtí záchranáři požáry

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 20:05

Ukrajinští piloti budou trénovat na dalších třech nizozemských F-16

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy