Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Martin Gillar je novým ředitelem DPP

Dopravní podnik Praha
Dopravní podnik Praha
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Samostatného generálního ředitele pražského dopravního podniku (DPP) představenstvo volit neplánuje, nicméně společnost svého šéfa má. Nově se jím stal předseda představenstva Martin Gillar.

"Představenstvo rozhoduje o tom, že předsedovi představenstva Martinu Gillarovi náleží pozice generálního ředitele společnosti. V rámci této pozice je Martin Gillar oprávněn vykonávat činnosti, které vnitřní předpisy DPP svěřují do působnosti generálního ředitele a je oprávněn užívat označení generálního ředitele," píše se v usnesení představenstva.

Podle informací ČTK by tak měla být dnešním rozhodnutím v podniku posílena pozice představenstva. Ti z vrcholných manažerů, kteří budou zároveň jeho členy, už budou mít pouze manažerskou smlouvu o výkonu funkce člena představenstva, nikoliv smlouvu zaměstnanců DPP, a to včetně Gillara.

Ti se pak budou zodpovídat Gillarovi jako předsedovi v rámci jednání představenstva. Zbylí manažeři, v tuto chvíli například ekonomický či investiční ředitel, budou Gillarovi podléhat přímo.

Gillar byl zvolen do funkce předsedy představenstva zhruba v polovině letošního května dozorčí radou podniku. Ta předtím z této funkce odvolala Jaroslava Ďuriše. Společně s ním v DPP skončila také bývalá místopředsedkyně představenstva a ekonomická ředitelka Magdalena Češková.

Témata:  Dopravní podník Praha Jaroslav Ďuriš

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy