Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš: Mého syna nikdo neunesl, z České republiky odjel dobrovolně

Andrej Babiš volí do Poslanecké sněmovny
Andrej Babiš volí do Poslanecké sněmovny
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Syn českého premiéra Andrej Babiš mladší tvrdí, že ho spolupracovníci jeho otce drželi kvůli kauze Čapí hnízdo na Krymu. Řekl to novinářům serveru Seznam Zprávy Sabině Slonkové a Jiřímu Kubíkovi. Andrej Babiš starší podle něj chtěl, aby kvůli kauze zmizel z Česka. Podle Premiéra je to ale úplně jinak.

Babiš v reakci pro sesterský server EuroZprávy.cz slova svého syna popřel. "Můj syn je psychicky nemocný. Bere léky, musí být pod dohledem a žije s matkou ve Švýcarsku. Moje dcera trpí bipolární chorobou,“ říká pro náš server Babiš. 

Informace, které zazněly v reportáži Slonkové a Kubíka důrazně odmítá. „Mého syna nikdo neunesl, z České republiky odjel dobrovolně. Tuto věc prošetřovala policie a sama došla k závěru, že se únos nikdy nestal,“ zdůraznil pro EuroZprávy.cz český premiér.

„Odmítám tuto manipulaci a nehorázný tlak novinářů na orgány činné v trestním řízení. Je mi líto, že se tady pořádá hon na moji rodinu, který jsem jim svým vstupem do politiky způsobil a která tím teď nejvíc trpí,“ dodal Babiš.

Babišův syn řekl serveru, že k farmě Čapí hnízdo, kvůli níž premiér čelí obvinění z dotačního podvodu, podepisoval nějaké dokumenty, ale prý nevěděl, co podepisuje. Také uvedl, že byl jako pacient v Národním ústavu duševního zdraví a v současnosti bere léky.

Témata:  Andrej Babiš Andrej Babiš ml.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy