reklama

"Situace se změnila především kvůli zájmu sázkařů, kteří jednoznačně věří tomu, že Babiš bude premiérem. A navíc se ukazuje, že není velká šance najít 101 hlasů pro vyslovení nedůvěry," uvedl dopoledne bookmaker Tipsportu Pavol Boško.

Jeden sázkař na setrvání Babiše ve funkci vsadil dohromady 150.000 korun v kurzu 1,17:1. K takovým sázkám mohl podle Boška přispět úterní příspěvek opozičního poslance Miroslava Kalouska (TOP 09) na twitteru. "Doporučuji si vsadit. Nevěřím, že se najde devět statečných, jakkoliv bych si to přál. Nejde totiž o prostou většinu. Musí nás být 101, kteří vstanou a řeknou: ´Pro návrh´," napsal Kalousek. Bookmakeři Tipsportu a Chance poté tuto příležitost dočasně stáhli z nabídky.

"Situace se ovšem v průběhu dne dramaticky vyvíjí a sázkaři na to pochopitelně reagují. Nelze vyloučit, že se dnes mohou kurzy na obě možnosti vyrovnat," sdělil Hadrava. Babišův syn v dopise pro Seznam Zprávy označil svého otce za lháře a uvedl, že v případu hodlá vypovídat. Senát dnes navíc vyzval Babiše k rezignaci.

V Tipsportu a Chanci lze sázet i na to, zda bude Babiš premiérem na konci příštího roku. Na jeho setrvání ve funkci je kurz 1,6:1, opačná varianta je ohodnocena kurzem 2,16:1.

Syn premiéra serveru Seznam Zprávy řekl, že ho spolupracovníci jeho otce drželi kvůli kauze Čapí hnízdo na Krymu. Premiér Babiš podle syna chtěl, aby kvůli kauze zmizel z Česka. Babišův syn serveru řekl, že k farmě Čapí hnízdo, kvůli níž premiér čelí obvinění z dotačního podvodu, podepisoval nějaké dokumenty, ale prý nevěděl, co podepisuje. Také uvedl, že byl jako pacient v Národním ústavu duševního zdraví a v současnosti bere léky.

Opozice vyzvala v úterý Babiše na základě reportáže k odstoupení z funkce premiéra. Ve středu shromáždila podpisy pro svolání mimořádné schůze Sněmovny k hlasování o nedůvěře vládě. ČSSD zvažuje podle staršího vyjádření svého předsedy Jana Hamáčka různé varianty, žádné dopředu nechtěla vylučovat.