Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič ohrožoval desítky lidí. Neměl ani řidičák

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Mladý řidič v úterý dopoledne zběsile prchal před spravedlností poté, co přejel křižovatku na červenou. Policie muže pronásledovala z Ostravy do Petřvaldu na Karvinsku, kde ho nakonec za velmi dramatických okolností zadržela i s jeho nezletilou spolujezdkyní.

Běžná silniční kontrola se v úterý dopoledne zvrtla v divokou honičku z Ostravy do Petřvaldu. Policisté pronásledovali mladého muže, který při jízdě křižovatkou ignoroval červenou na semaforu.

"Místo, aby uposlechl výzev, tak sešlápl plyn a začal jim ujíždět. K policistům krajské dopravky se přidali další policisté a pronásledovali ho až do Petřvaldu, kde na jedné z křižovatek zavadili (řidič a jeho spolujezdkyně) o středový ostrůvek," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Řidič ztratil nad svým vozem kontrolu, auto se vymrštilo a narazilo do zábradlí, o které zastavilo. K vozu přispěchali policisté a 22letého muže i s jeho nezletilou spolujezdkyní vytáhli ven.

"Neutrpěli žádná zranění, měli jen drobné oděrky," popsala dále Viačková. Test na alkohol a jiné návykové látky byl negativní, brzy se však ukázalo, že řidič neměl strach z pokuty za jízdu na červenou.

"Policisté zjistili, že řidič má výslovený zákaz řízení z minulého roku a je platný do poloviny roku 2019," uvedla Viačková. Muže i s jeho spolujezdkyní muži zákona zadrželi a převezli na policejní služebnu.

V pátek policisté informovali, že řidiče obvinili z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Teď mu hrozí, že skončí na příští tři roky ve vězení.

Témata:  krimi řidiči

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy