reklama

"Z logiky věci policie prověřuje i mě, říkám to úplně otevřeně, protože jsem byla nadřízenou CzechTourismu - ať už jako náměstkyně, nebo jako ministryně. Také na rovinu říkám, že policie byla ráno u mě doma s dotazem, zda mám doma nějakou služební techniku. Já jsem řekla, že samozřejmě ano, všechno jsem vydala, policie si to odvezla a odjela," popsala Dostálová.

Doplnila, že policii neodpovídala na žádné otázky a neví, s čím dnešní zásah v sídle ministerstva a v CzechTourismu souvisí. Připomněla, že ministerstvo je zřizovatelem agentury, a dodala, že úřad policii poskytuje maximální součinnost.

Web E15.cz uvedl s odkazem na policejní spis, že Dostálová je ve věci hlavní podezřelou, a to údajně ze zneužití pravomoci a z dotačního podvodu.

Dostálová působila jako náměstkyně na ministerstvu pro místní rozvoj od února 2014. Nejprve měla na starosti evropské fondy a operační programy, později se stala první náměstkyní pro regionální rozvoj. Ve funkci skončila po loňském zvolení do Sněmovny, ministryní je od prosince 2017.