Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek se naštval. Babiš podle něj skončí v pekle

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Šéfové opozičních stran ODS, Pirátů, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN ve společném prohlášení před několika dny vyzvali prezidenta Miloše Zemana, aby v případě vyslovení nedůvěry vládě jmenoval premiérem někoho jiného než současného předsedu vlády Andreje Babiše (ANO). Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek si navíc rýpnul do Předsedy ČSSD Jana Hamáčka kvůli hlasování o nedůvěře vládě.

Lídři opozičních stan, kteří se spolu s hnutím Svoboda a přímá demokracie chystají v pátek hlasovat proti vládě, Babiše žádají, aby věrohodně vysvětlit okolnosti cesty svého syna Andreje na Krym. pak vyzvali, aby přehodnotil podporu kabinetu, v jehož čele stojí trestně stíhaný Babiš, který je podle nich navíc ve střetu zájmů.

Kalousek se rozhodl, že se pokusí zahrát trochu na city. „Otázka pro renesanční filozofy : Zralý muž má dvě děti. Zatáhne je do svých špinavých kšeftů a schovává se za ně. Když to praskne, zbaví je důstojnosti a zveřejní jejich intimní zdravotní diagnózy. Který kruh Dantova Pekla je mu vyhrazen? Čí důvěru si zaslouží?“ napsal ve zprávě, kterou adresoval právě předsedovi ČSSD.

Otázka pro renesanční filozofy : Zralý muž má dvě děti. Zatáhne je do svých špinavých kšeftů a schovává se za ně. Když to praskne, zbaví je důstojnosti a zveřejní jejich intimní zdravotní diagnózy. Který kruh Dantova Pekla je mu vyhrazen? Čí důvěru si zaslouží? @jhamacek

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 20. listopadu 2018

Hamáček se před několika dny nechal slyšet, že by teď pro opoziční návrh na vyslovení nedůvěry vládě nehlasoval. ČSSD se nakonec rozhodla, že vládu nepotopí, při hlasování o nedůvěře ale hlasovat nebude a opustí jednací sál. Tím umožní vládě dál pokračovat. Opozici bude ke svržení vlády podle všeho chybět 9 hlasů. 

Témata:  Miroslav Kalousek Jan Hamáček Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy