Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda si důvěru nejen nezaslouží, ale ani o ni nestojí, spustil ve Sněmovně Okamura

Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Předseda opozičního hnutí SPD Tomio Okamura (SPD) před hlasováním Sněmovny o nedůvěře vládě zkritizoval jak vládní koalici ANO a ČSSD, tak pravicovou opozici, která podle něho chce jen destabilizaci a mediální lynč. Znovu dnes nabídl podporu menšinové vlády ANO, pokud by prosazovala program SPD.

"SPD neusiluje o teplá vládní korýtka. Nechceme být součástí vlády, kde je trestně obviněný premiér," prohlásil Okamura.

Současná vláda ANO a ČSSD s podporou KSČM si podle něj důvěru nezaslouží. Důvodem jsou podle Okamury mimo jiné její proimigrační kroky, podrážení nohou živnostníkům nebo návrh na manželství stejnopohlavních párů. Okamura zkritizoval také počínání ČSSD, v jejímž vedení jsou podle něho "lidé zasažení neomarxistickou ideologií". "Vláda si důvěru nejen nezaslouží, ale ani o ni nestojí," poznamenal s poukazem na to, že poslanci ČSSD se hlasování nebudou účastnit.

Vicepremiér a předseda ČSSD Jan Hamáček uvedl, že hlasování je jen divadlo, protože opozice nemá dost hlasů na svržení kabinetu. Řekl také, že ČSSD nebude za opozici hrát její roli.

Předseda Pirátů Ivan Bartoš uvedl, že v čele vlády by měl stát morální člověk, který má kredit i před svými oponenty, ale takového člověka v čele vlády nevidí. Řekl, že je rozdíl mezi tím, co vláda říká a co dělá. Například na potřebné změny ve veřejné správě podle něj vládě nezbývá čas ani peníze. Pokud jde premiérovi o dobro této země, ať tedy odstoupí, prohlásil Bartoš. Poznamenal, že pokud Babiš tvrdí, že nikdy neodstoupí, pak není jediný, kdo má vytrvalost.

Témata:  Tomio Okamura vláda Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy