Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš a Chovanec v internetové přestřelce: Kdo koho kupuje a za kolik?

Chovanec, Babiš a Marksová
Chovanec, Babiš a Marksová
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Drsnou přestřelkou mezi koaličními kolegy pokračuje vyhrocený spor o připravovanou reorganizaci policejního sboru a sloučení dvou elitních kriminalistických útvarů. Na Twitteru se do sebe pustili ministr financí Andrej Babiš (ANO) a ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Babiš se od počátku netají tím, že mu hodně vadí ohlášený odchod šéfa útvaru pro odhalovaní organizovaného zločinu. A svou nelibost dal okatě najevo na sociálních sítích. „Pan Chovanec dokázal nemožné - překonal Ivana Langera. Ten tehdy zrušení finanční policie aspoň probral na vládě," uvedl na svém twitterovém profilu předseda hnutí ANO.

Chovanec, do jehož gesce spadá policie i její plánovaná reforma, si to však nenechal líbit a obratem vrátil míček na jeho polovinu hřiště. „Pan Babiš ví, o čem mluví. Pan Langer byl jeho blízký kámoš, byl mu i na svatbě. Mne si nekoupí ani za všechny svoje miliardy!" napsal pod jeho příspěvek ministr vnitra.

„Milý pane ministře, víte, kolika lidem jsem byl na svatbě? Jinak to by mě v životě nenapadlo, Vás si koupit," nenechal se Babiš rozhodit. Jeho vyjádření však nahrálo na smeč Chovancovi. „Jiné si tedy kupujete, pane kolego? Něco jsem o tom četl v médiích. Můžete být konkrétní? Koho a za kolik?" zajímalo ministra ČSSD.

„Zdravím pana Růžičku! Diktuje, nebo dokonce píše sám? Zaměstnávám víc než 35 000 lidí, ale nikdy jsem si nikoho nekoupil," vzkázal mu Babiš s odkazem na jednoho z nejbližších spolupracovníků Milana Chovance a vlivného zákulisního hráče tuzemské politiky a byznysu Miloše Růžičky. Spolumajitel PR agentury Bison & Rose dokonce zažaloval vydavatelství Mafra, které patří Babišovi, o 12 milionů korun.

„No s některými názory lidí, které platíte, bych i souhlasil. Třeba s tímto určitě," odvětil Chovanec, který následně citoval slova reportéra MF Dnes Karla Hrubeše, který uvedl: „Když ministr financí brání jako lev policejní útvar, který vyšetřuje jednu z jeho firem, měl by být člověk na pozoru..."

A ačkoliv si další uživatelé Twitteru přáli, aby debata mezi politiky pokračovala a dodávali, že už si „připravili popkorn", tímto prohlášením prozatím debata na sociálních sítích skončila.

Témata:  Andrej Babiš Milan Chovanec Policie ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy