reklama

Teplice včera v utkání 19. kola Fortuna ligy porazily Zlín 2:1. Rozdílovou branku vstřelil v 65. minutě Jakub Hora. Oslava jeho gólu se málem stala osudnou jednomu z teplických fanoušků, který přijel svůj oblíbený tým povzbuzovat z Německa.

Skupina fanoušků seděla v rohu teplického stadionu Na Stínadlech, přesněji mezi jižní a východní tribunou. Právě do těchto míst se Hora vydal oslavovat svůj gól. Německý fanoušek mu vyrazil vstříc, pokusil se postavit na bariéru, ale namísto toho se nekontrolovatelně zřítil dolů.

Muž spadl zhruba ze dvou metrů na reklamní panel, následně ležel desítky vteřin na zemi, aniž by se hnul. Jako zázrakem však z celé situace vyvázl úplně bez zranění a ze stadionu nakonec odešel po svých. Svou roli mohl sehrát i alkohol.

Nemalý podíl na celém karambolu však mohlo sehrát i počasí, meteorologové totiž na víkend hlásili teploty pod bodem mrazu. Příčinou pádu tak možná byl kluzký povrch.

Povětrnostní podmínky komplikovaly pořadatelům práci i na dalších stadionech. V Příbrami, kde nejsou všechna místa krytá, třeba po vydatné sněhové nadílce nezvládli odklidit sníh z některých sedaček. Neukáznění fanoušci Sparty z nich pak tvořili koule, které házeli po domácím brankáři Kočím. Sudí Jílek byl nucen zápas na chvíli přerušit.

Ještě loni se přitom touto dobou, tedy zhruba týden před vánočními svátky, fotbalová liga již nehrála. Kvůli změně hracího systému nově hrají na podzim týmy namísto původních 16 hned 19 kol, liga se tak protáhla až do poloviny prosince.