Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nechceme odcházet z koalice. Chceme jen, aby partneři uznali naše argumenty, hlásí Babiš

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Vláda.cz

Praha - Hnutí ANO nechce opustit koalici. Dnes to uvedl vicepremiér Andrej Babiš (ANO).

Podle něj chce jen, aby koaliční partneři uznali argumenty hnutí, že změny v policii nejsou připravené a že by měl policejní prezident Tomáš Tuhý rezignovat.

"Znovu opakuji, že nechceme odcházet z koalice. Chceme, aby naši koaliční partneři uznali naše argumenty, že to není připravené, že je to šaškárna, že pan policejní prezident by měl na základě těchto kroků rezignovat," uvedl Babiš.

Babiš chce dnes napsat premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) dopis, aby na úterní jednání Bezpečnostní radu státu pozval nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, odstupujícího šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachtu nebo ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO).

"Sice jsem řekl, že tam (na Bezpečnostní radu státu) nepůjdu, ale napíši teď panu premiérovi, aby na radu pozval nejvyššího státního zástupce Zemana, pana Šlachtu, pana (šéfa protikorupční policie Jaroslava) Vilda, pana Tuhého, pana (náměstka policejního prezidenta Zdeňka) Laubeho a pana Pelikána. A pokud pan premiér říká, že chce vést odbornou debatu, tak to jsou tito lidé, kteří mají vést tu debatu," uvedl Babiš.

Témata:  Andrej Babiš koalice ANO, ČSSD a KDU-ČSL

Aktuálně se děje

18. května 2024 17:36

NASA opět odložila start vesmírné lodi Boeing Starliner

NASA znovu odložila první start vesmírné lodi Boeing Starliner s posádkou. Důvodem jsou technické potíže. Loď měla vzlétnout k Mezinárodní vesmírné stanici ISS v úterý 21. května, kvůli úniku hélia se start posouvá na 25. května, informovala agentura AFP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy